Sensibilitzant amb les Biblioteques Humanes

13, Dic 2022 | sensibilización

A l´associació Albero Artesanos i dins del Programa de Sensibilització s´ha posat en marxa l’activitat de “Biblioteques Humanes” i el grup de persones voluntàries que participen en aquesta, persones usuàries i personal tècnic, han visitat diversos centres educatius d’Aldaia i Alaquas.
Per a posar-nos en context, dir-vos que les Biblioteques Humanes van nàixer a Dinamarca entorn de l’any 2000 amb l’objectiu de compartir experiències a través del contacte humà. A les biblioteques humanes la idea no és prestar llibres, sinó compartir històries personals per a trencar estereotips, en el nostre cas sobre la salut mental, i acostar realitats que en la majoria dels casos ens semblen molt allunyades de la nostra vida diària.
A les nostres biblioteques humanes cada persona usuària que s’ofereix com a llibre humà ho fa de forma totalment voluntària i gratuïta. En compartir les seues vivències, altres persones aprenen d’ells i elles, noves realitats i empatitzen amb la seua situació, trencant prejudicis i fomentant el diàleg, la tolerància i la comprensió. Les biblioteques humanes ens ensenyen que, com ocorre amb els llibres, als quals no se’ls ha de jutjar només per la seua portada, a les persones tampoc cal jutjar-les per la seua malaltia mental. Darrere de cada persona hi ha una història que ha marcat la seua vida i que l’engrandeix com a ésser huma.

En la Asociación Albero Artesanos y dentro del Programa de Sensibilización, se ha puesto en marcha la actividad de “Bibliotecas Humanas” y el grupo de personas voluntarias que participan en dicha, personas usuarias y personal técnico, han visitado varios centros educativos de Aldaia y Alaquas.
Para ponernos en contexto, deciros que las Bibliotecas Humanas nacieron en Dinamarca en torno al año 2000 con el objetivo de compartir experiencias a través del contacto humano. En las bibliotecas humanas la idea no es prestar libros, sino compartir historias personales para romper estereotipos, en nuestro caso sobre la salud mental, y acercar realidades que en la mayoría de los casos nos parecen muy alejadas de nuestra vida diaria.
En nuestras bibliotecas humanas cada persona usuaria que se ofrece como libro humano lo hace de forma totalmente voluntaria y gratuita. Al compartir sus vivencias, otras personas aprenden de ellos y ellas, nuevas realidades y empatizan con su situación, rompiendo prejuicios y fomentando el diálogo, la tolerancia y la comprensión. Las bibliotecas humanas nos enseñan que, como ocurre con los libros, a los que no se les debe juzgar sólo por su portada, a las personas tampoco hay que juzgarlas por su enfermedad mental. Detrás de cada persona hay una historia que ha marcado su vida y que la engrandece como ser humano.